Is uw werknemer mantelzorger?

Zo blijft hij of zij goed functioneren

Mantelzorg-ondersteuning voor particulieren

Mantelzorg-ondersteuning op de werkvloer

Lees meer over ons en onze doelstellingen

Een mantelzorger is een extra gemotiveerde werknemer

 

Heeft u het idee, dat een van uw medewerkers op zijn (of haar) tandvlees loopt? Functioneert hij minder? Is hij vaker afwezig, meldt hij zich voor een paar dagen ziek of vraagt hij calamiteitenzorg aan? De kans is aanwezig, dat hij zich thuis ontfermt over een langdurig ziek of gehandicapt familielid. Hij is mantelzorger. En daarmee heeft hij een tweede job, die begint zodra hij de deur bij u dichttrekt tot en met het moment dat u zijn ‘goedemorgen’ hoort. Soms zorgt een mantelzorger voor het hele gezin, zonder enige hulp of steun.

Hoewel elke mantelzorger zijn naaste met liefde verzorgt, eist dit ook zijn tol. Alles maakt plaats voor de ander(en). Er is nauwelijks tijd om op te laden. Hobby’s en vrije tijd worden opgeslokt.

Aan het werk blijven is cruciaal!

Voor de mantelzorger is werk meer dan iets dat brood op de plank brengt. Een baan is zijn houvast. Hier heeft de mantelzorger het gevoel zichzelf kwijt te kunnen en zijn eigen ding te kunnen doen. Werk is van grote waarde. Ziek worden of zelfs moeten stoppen, omdat de combinatie tussen mantelzorg en een baan gewoonweg te zwaar wordt, is het allerlaatste wat hij wil.

Juist deze medewerker is extra gemotiveerd om aan het werk te blijven. U kunt uw werknemer een extra handje helpen om daadwerkelijk te blijven functioneren.

Weet of vermoedt u, dat een medewerker mantelzorger is? Ga dan met hem (of haar) na waar u kunt helpen.

Daar help ik graag bij.

Elise Lentjes Mantelzorgmakelaar

Mantelzorg ondersteuning brengt verlichting

Wat kan ik voor u betekenen?

Samen kunnen wij kijken naar een oplossing om uw werknemer te ontlasten met de zorgen van thuis. Zodat hij of zij met een gerust hart naar het werk kan gaan.

Wat levert het op?

Uw gemotiveerde medewerker valt niet uit en kan volledige blijven functioneren. Waardoor u minder ziekteverzuim heeft en u geen vervanging hoeft te regelen.

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn in vergelijking met wat het oplevert niet hoog. Aangezien u minder ziekmeldingen krijgt en uw eigen personeel volledig aan het werk blijft.